Les mer om PR & kommunikasjonsansvarlig sitt møte med Mathias her:

P1060823

Det tok ikke lange tiden før jeg la merke til at det var noe nytt på skolen vår. Jeg har tross alt gått her i 2 år nå, og føler meg ganske lommekjent her på BI – campus Bergen må jeg si. Jeg la merke til en automat stående like ved biblioteket og så at det var en som drev og styrte på. Nysgjerrigheten i meg spurte selvsagt hva dette var, og hvorfor dette skulle settes opp nå. Jeg merket med en gang at han var veldig ivrig på å fortelle meg hvorfor, så engasjementet var det ikke noe å si på. Mine kjære medstudenter, jeg hadde et lite intervju med mannen bak dette prosjektet og vil veldig gjerne dele dette med dere.

Foto og tekst: Bahar Darabi

Hva heter du og hvor gammel er du?

Mathias Loe, 23 år.

Hva studerer du her på BI – campus Bergen?

Økonomi og administrasjon, 3 året.

Kan du fortelle meg litt hvorfor du valgte å satse på et slikt prosjekt?

Ideen bak prosjektet kom av en generell irritasjon fra min side om et for dårlig tilbud til studentene. Det jeg mener med “dårlig tilbud” er en sammenheng av flere faktorer.
For eksempel prisene. Det er etter min mening altfor dyrt med både penner og annet skolemateriell fra Akademika, og det er generelt dyrt i kantinen. Det eneste gunstige, prismessig, i kantinen, er kaffen.

Er det noen andre grunner du vil nevne? 

Ja, en annen ting er at det ikke eksisterer noen tilbud etter klokken fire eller i helgene (med unntak av Spilde). Dette er for så vidt forståelig, men det endrer ikke det faktum at studentene da står uten mulighet til å kunne kjøpe nødvendige varer når de trenger det. I lengden tror jeg dette fører til at man heller holder seg hjemme enn å oppholde seg på skolen utenom forelesninger (mat osv er lettere tilgjengelig hjemme, altså nærmere byen og butikker). Dette er negativt for alle parter. Først og fremst for studentene, ettersom det uten liten tvil er  lettere å fokusere på skolearbeid på skolen.

Kan du fortelle litt om hva studentene kan finne i automaten?

Det er for øyeblikket satt opp en kaffemaskin og en vareautomat.Kaffemaskinen tilbyr kaffe av høy kvalitet i de fleste variantene du kan tenke deg. Prisen på “vanlig kaffe” er 10 kroner, imens de andre, mer spesialiserte variantene koster 12 kroner. Koppene er for øvrig allerede i maskinen, hvis det skulle være uklart.
Vareautomaten tilbyr en rekke varer innenfor dagligvarer og skolemateriell. Vi har ikke kommet frem til et endelig varesortiment, og prøver i de nærmeste ukene ut forskjellig varer for å se hva som er populært.

Og disse automatene skal være tilgjengelig for studentene til enhver tid?

Disse maskinene skal i utgangspunktet være tilgjengelig 24/7, hele året. 

Vil du satse på flere automater ved senere tid?

Forhåpentligvis vil det bli anledning til å sette opp en vareautomat til for å kunne øke tilbudet, men da må det først litt penger inn i kassen.

Det at studentene kan forvente at prisene er lavere her enn i kantinen og Akademika er en god start, er det en bakgrunn for den avgjørelsen?

Dette er først og fremst et tilbud for studentene. Det er derfor viktig for oss at prisene harmonerer med studentenes økonomiske situasjon. Det finnes ikke en vare i vareautomaten som er dyrere enn kantinen eller Akademika. Det kommer det heller aldri til å gjøre. De fleste dagligvarene ligger for øvrig på lik linje som de fleste dagligvarebutikkene. Noen ligger til og med på linje med de. For at vi skal kunne fortsette med disse prisene er vi følgelig avhengig av at folk benytter seg av dette tilbudet.

P1060824 P1060828