Studentsamfunnet ved Handelshøyskolen BI - campus Bergen har besluttet å gi bort seilbåten til et veldedig formål. - Vi er opptatt av å gi tilbake til samfunnet, og er svært glade for å kunne donere bort båten til noen som hver dag arbeider for å redde liv, sier Fredrik Knutsen Hegdal, leder av BIS.

P1070460

Foto: Bahar Darabi
Ønsket er at båten skal hjelpe flere og bidra positivt i samfunnet, og redningsselskapet ble derfor er et naturlig valg. Seilbåten vil bli bruk som et treningsskip og til opplæring, noe Hegdal på vegne av Studentsamfunnet, er svært fornøyd med.

img_5463svarthvitt

Foto: Kommunikasjonsutvalget

– Redningsselskapet har takket ja til tilbudet, og det ble veldig godt tatt imot. Båten var i lite bruk, og dette var en fin måte å gi tilbake til lokalsamfunnet på med de midlene vi har, sier Hegdal.

Det bør komme med at den også skal brukes til sosialt. Det er de frivillige som skal bruke den til trening og opplæring samt forebygge aktiviteter som å ta med barn og unge i båten for å lære sjøvett, sier regionsleder Endre Ytreland.

– Vi er veldig glad for gaven og at vi nå skal bruke noe tid og penger på å få satt den i stand igjen. Det er også en nyttig aktivitet for de frivillige som da lærer hvordan man vedlikeholder og holder båter.

Vi har et eget lag som heter Frivillig land som alle kan være med i. De har ansvar for båten og vil gjerne ha med studenter og andre på båten.

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon, som jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen.

Fakta:

  • BI Studentsamfunn (BIS) i Bergen er et selvstendig studentsamfunn som er drevet for og av studenter.
  • BIS er opptatt av å gi tilbake til samfunnet gjennom innsamlingsaksjoner og ulike arrangementer.
  • BIS Charity er et veldedighetsprosjekt som er underlagt BIS Ledelsen.
  • BIS støtter hvert år en veldedig organisasjon. Støtten går i år til barnekreftforeningen.
  • BIS Ledelsen består av 8 medlemmer, og i overkant av 3000 medlemmer totalt i studentsamfunnet.

Kontaktinformasjon:

Bahar Darabi
PR & Kommunikasjonsansvarlig
418 48 456
kommunikasjon.bergen@bis.no
Kontaktinformasjon til en fra Redningsselskapet:
Endre Ytreland
Regionsleder, region Vest, Redningsselskapet
ey@rs.no